Alles uit een Ultimaker halen

Met de komst van 3D printers is het mogelijk om eigenlijk alles te maken wat je kunt bedenken. Dat geldt zeker ook voor de printers en de software die door Ultimaker geleverd worden. Daarmee is heel veel mogelijk. Het is wel interessant om dan ook echt eens goed te bekijken wat er allemaal mogelijk is met deze printers. Er zijn immers een aantal eigenschappen helemaal nog niet zo bekend die juist heel interessant zijn om te weten. Daarmee kan je namelijk net iets extra’s doen als het gaat om het printen met een 3D printer. Denk aan deze zaken.

In meerdere kleuren printen
Een van de belangrijke voordelen van de printers van Ultimaker is dat het steeds beter mogelijk wordt om in meerdere kleuren te printen. Zo is er bijvoorbeeld de dual extrusion techniek. Daarmee kan je dan twee kleuren filament bij gebruiken zodat je je ontwerpen direct in twee kleuren kunt printen. Dit scheelt je dus bijvoorbeeld het werken met verf. Daardoor wordt de kwaliteit van je product ook alleen maar beter. De print in twee kleuren hoeft immers de kwaliteit van het object dat uit de printer komt niet nadelig te beïnvloeden. Dit is een voordeel te noemen.

Gemakkelijker in gebruik
Wat ook interessant is aan de
modellen van Ultimaker, is dat iedere nieuwe generatie weer gemakkelijker in gebruik wordt. Daardoor is dus ook voor iedereen die niet zoveel kennis van de techniek heeft gemakkelijk gebruik te maken van de 3D printers. Dit is misschien wel het allerbelangrijkste voordeel. Juist ook omdat het gebruiken van de printers meer en meer de norm lijkt te gaan worden. Zowel als consument als op zakelijk gebied zal dit steeds vaker gaan voorkomen. Er zijn allerlei branches waarin er heel veel voordeel van het werken met deze printers genoten kan worden. Dit is het belangrijkste.