Een wit T-shirtje als basis voor een perfecte outfit

Een wit T-shirtje is een prima basis ingrediënt voor een goede outfit. De mogelijkheden zijn eindeloos. Succesvol layeren is een kunst. Beschouw een wit T-shirtje als canvas. Draag deze onder een open overhemd voor een relaxte look. Combineer een wit T-shirtje met een dark jeans zodat het contrast goed naar voren komt. Speel met kleur en print. Een wit T-shirtje is ook ideaal voor een smart casual outfit. Doe je shirt in een pantalon en creëer zo een jaren ’50 look. Je kunt je outfit upgraden door bijvoorbeeld er een paar witte sneakers bij aan te trekken.

De geschiedenis van het T-shirtje

Waar komt het T-shirtje precies vandaan? De informatie hierover is niet eenduidig. Waarschijnlijk werd het T-shirtje rond 1880 ontworpen door de Engelsen. Tijdens de eerste wereldoorlog droegen de Europese soldaten deze praktische en comfortabele katoenen T-shirtjes als ondergoed. De Amerikanen waren hier erg van gecharmeerd en introduceerden de T-shirtjes in Amerika. In het begin was het T-shirtje een teken van rebels gedrag.

De perfecte fit is het perfecte T-shirtje

Bij een T-shirtje draait alles om de fit, de perfect fit. Zorg dat de mouwen goed aansluiten om je armen en dat deze niet te lang zijn. Een tussen ruimte van twee vingers is perfect. Ook de hals moet goed aansluiten. Strak, maar niet te, maar zeker niet te los. Controleer hoe de naden vallen op je schouders. Zitten ze op de juiste plaats? Zorg dat het T-shirtje goed sluitend en comfortabel om je lichaam valt. Iedere man moet in het bezit zijn van zowel een stapeltje witte als zwarte T-shirtjes. Deze zijn makkelijk te combineren en je kunt er nooit te veel van hebben. Met deze basic kun je uitpakken met sieraden of een jas met details. Een goede fit is zeer essentieel bij het dragen van basics.