Wat is een Slim fit?

Als je kleding gaat kopen is het heel belangrijk dat je nieuwe outfit lekker zit en dat het de juiste pasvorm heeft bij je lichaam waardoor het ook nog eens mooi zit. Zo zijn er tegenwoordig veel verschillende pasvormen en modellen van kleding. Je hebt onder andere de Slim fit pasvorm. Slim fit betekend letterlijk kleed slank af. Een dergelijk overhemd herken je aan zijn slanke vorm. Deze blouse heeft altijd een getailleerde pasvorm en zit daardoor aangesloten op het lichaam. De schoudernaad zit mooi op de schouder en de mouwen zijn smal en zitten aangesloten om de armen. Deze pasvorm is het meest geschikt als je slank bent. Heb je een getraind lichaam of ben je wat voller dan is deze pasvorm minder geschikt voor je omdat het dan kan gaan trekken om de borst, de buik of de bovenarmen.

Wanneer draag je slim fit overhemden?

Slim fit overhemden passen het best onder een strak getailleerd kostuum. Een colbert dat niet getailleerd is, verbergt natuurlijk de mooie taillering van het overhemd.  Het is heel gebruikelijk om sterk getailleerde kostuums te dragen bij formele gelegenheden. Ook professionals dragen steeds meer sterk getailleerde pakken. Voor een moderne look neem je het liefst een sterk getailleerd overhemd en bijpassend getailleerd kostuum. De regular fit daarentegen oogt meer klassiek. Het traditionele kostuum is recht gesneden, en het moderne kostuum is strak gesneden.

Kreukvrije kwaliteit

Wat ook erg fijn is, is dat de meeste overhemden strijkvrij zijn, waardoor je dus niet elke week urenlang achter het strijkijzer hoeft te staan. Als er stretch is toegevoegd aan het katoen, dan zijn de overhemden meestal extra easy iron. Dat wil echter niet zeggen dat je er niet netjes bijloopt, want de overhemden zijn tevens kreukvrij. Zo weet je zeker dat er ook geen kreukels ontstaan na een autorit of een lange vergadering.