Een wit overhemd staat fris

Een goed wit overhemd staat elke man en is je beste multitasker. Je kunt een wit overhemd zakelijk dragen maar net zo goed ook casual. Zakelijk combineer je een wit overhemd met een dunne V-hals trui of colbert. Een wit overhemd staat fris en verzorgd en dat is de uitstraling die je wilt hebben op je werk, toch? Er zijn zelfs mannen die zakelijk alleen maar witte overhemden dragen. Liever een meer nonchalante look? Rol dan de mouwen iets op en draag het overhemd uit je broek. Ook voor uitgaan is een wit overhemd perfect. Zorg dan wel dat je hem hip combineert, bijvoorbeeld met een ruige, versleten spijkerbroek en sneakers.

De perfecte pasvorm van een wit overhemd

Ga op zoek naar een wit overhemd met de perfecte pasvorm. Slim fit als je een slank postuur hebt, regular fit als je wat steviger bent gebouwd. Let op dat het overhemd gemaakt is van materiaal van hoge kwaliteit. Liefst van stevig (Egyptisch) katoen. Stretch kan prettig zijn, dit verhoogt namelijk het draagcomfort, maar tekent wel meer af en is dus minder geschikt voor mannen met een buikje. Waar kun je nog meer op letten? Je hebt twee smaken. Business overhemden met stijve boord zijn ideaal als je een cleane, zakelijke look wilt. Een wat hippere of nonchalantere look krijg je door een wit overhemd met zachte en kleinere boord te dragen. Bijvoorbeeld met een kleine, Scandinavische button down boord.

Hoe draag ik een manchetknoop?

Maak een wit overhemd perfect met een manchetknoop. Een manchetknoop is een losse knoop die enkel bevestigd kan worden aan een overhemd met dubbele manchetten. Manchetten zijn de zoom van de overhemd mouw. Een overhemd met dubbele manchetten beschikt dus niet over een vaste knoop, de manchetten moeten omgeslagen worden waarna er door de knoopsgat opening een paar manchetknopen bevestigd kan worden. De manchetten worden dus bij elkaar gehouden door middel van de manchetknopen.