Google CSS partners, wat zijn het?

Wellicht heb je er in de laatste maanden wel eens van gehoord. CSS partners komen er de laatste tijd steeds vaker en sneller bij. Als je nog nooit hebt gewerkt met een CSS partner is het misschien onduidelijk hoe het werkt en wat het precies is. Ze zijn echter zeker de moeite waard. Lees hier hoe ze zijn ontstaan en hoe het allemaal werkt.

CSS staat voor Comparison Shopping Service. Je hebt vast wel eens een website gezien waar verschillende webshops hun producten aanbieden en waar al het aanbod te zien en te vergelijken was. Dat is dus een CSS partner. Je kan ook op Google zelf prijzen vergelijken met Google Shopping. Een goed voorbeeld van een CSS partner is de website Bigshopper, waar je gemakkelijk allerlei prijzen kan vergelijken en het verschillende aanbod van verschillende webshops ziet.

Een tijdje geleden ontving Google een flinke boete van 2,4 miljard euro. Die boete was gegeven omdat Google misbruik maakte van zijn macht. In Google Shopping was alleen aanbod van webshops zelf te zien, vergelijkingssites waren niet te vinden in de resultaten en werden buitengesloten. Dat was geen eerlijke concurrentie. Als Google dit niet aan zou passen, zouden ze nog zo’n flink bedrag moeten betalen. Vanaf dat moment waren ook vergelijkingssites te vinden in de Google Shopping resultaten.

Kortingen

Google heeft het kiezen voor een CSS partner erg aantrekkelijk gemaakt door middel van voordelen. Die heeft Google gegeven, om te laten zien aan de Europese Commissie dat ze er nu alles aan doen om ook vergelijkingssites te betrekken bij de Google Shopping resultaten. Zo krijg je 20% korting op de CPC (cost per click) en 20 tot 30 procent advertentietegoed op je advertentie-uitgaven in Google Ads. Dat maakt het dus zeer interessant om over te stappen van CSS partner.

Vaak kun je bij een CSS partner kiezen uit twee verdienmodellen: een maandelijks bedrag wat je betaalt of een affiliate-constructie. Bij de affiliate constructie betaal je op basis van CPC of commissie. Bigshopper.nl biedt een uitkomst als je op zoek bent naar een CSS partner die geen gebruik maakt van die affiliate constructies. Daar betaal je een relatief laag maandbedrag en maak je toch gebruik van alle kortingen die door Google gegeven worden.